niedziela, 24 marca 2013

French apple&cinnamon cookies

CIASTECZKA FRANCUSKIE JABŁKOWO-CYNAMONOWE

Kolejne szybkie i pyszne ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego! Tym razem dla wielbicieli jabłek ;)

potrzebne składniki

  • ciasto francuskie
  • cynamon
  • jabłka (na jedną rolkę ciasta ok. 2 szklanki pokrojonych jabłek)

Ciasto rozwijamy i kroimy na dość duże kwadraty. Jabłka kroimy w drobne kostki, po czym mieszamy je z cynamonem. Taką mieszankę kładziemy na kwadraty z ciasta. Rogi kwadratów zlepiamy razem do środka (tak jak na obrazku). Podczas pieczenia ciasteczka powinny się otworzyć.  
Pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni. 


                                                          I GOTOWE!! :))
                                                                                                     -Ola

1 komentarz:

  1. Smakowitości!!! Będę zaglądała w poszukiwaniu inspiracji :D

    OdpowiedzUsuń